След 6 години работа като учител упражняващ свободна професия, Зорница Кабадаева събира кураж да осъществи дългогодишната си мечта: да създаде местенце посветено на любовта ѝ към професията, френския език и френската култура. През 2014 год. започва сама в една стая от 16м2, но още на следващата година се налага да потърси колега-съмишленик, с когото да си поделят обема от работа. И така, от 2014 година насам, екипът не спира да се увеличава, обединени от общи разбирания за чуждоезиковото обучение, отдаденост и много, много любов. Благодарение на тях, Център за изучаване на френски език Francophonie е вероятно единственият, в който учителите не са самостоятелна бойна единица, а работят по единна методология, която не спират да усъвършенстват.

Нашият успех се изразява в резултатите, които на първо четене изглеждат нереални: 100% успеваемост на сертификатите DELF / DALF, 96 % отличен успех на ДЗИ по френски език и 4% с резултат много добър. Най-голямата ни награда обаче е всъщност „пламъчето“, което запалваме. Нашите бивши възпитаници си остават видни франкофони, някои (неочаквано за тях самите) продължиха много отвъд първоначално поставените цели, презаписвайки ниво след ниво, трупайки сертификат след сертификат, продължавайки висшето си образование с френски или във Франция. И те са тези, които ни вдъхват сили да продължаваме. Защото, макар приключили с обучението си при нас, те винаги намират време да ни пишат и да минат да ни видят. Така, ежегодният ни празник за честване на Франкофонията никога не минава без присъствието на „бивши“ курсисти.

 

Въпреки че сме „френски център“, ние осъзнаваме, че чужд език се учи трудно, когато имаме пропуски в майчиния си, а успехът на ДЗИ зависи и от задължителната матура по български език и литература. Ето защо, поканихме в екипа си един от най-добрите българици в Пловдив, който вече няколко години се грижи за успеха на зрелостниците ни.